"Укргазвидобування" звертає увагу Порошенка на можливий зрив підготовки до зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргазвидобування" звертає увагу Порошенка на можливий зрив підготовки до зими

Казна та Політика
240
ПАТ “Укргазвидобування” (УГВ) закликало президента, Кабінет міністрів і Верховну Раду звернути увагу на арешт всіх рахунків компанії, що може нашкодити її виробничій діяльності та підготовці до опалювального сезону.
“Незважаючи на відсутність законних підстав, рахунки “Укргазвидобування” вже 20 днів залишаються заблокованими через спроби ТОВ “Арабський енергетичний альянс” (“АЕА”) заволодіти коштами компанії в розмірі 231,6 млн грн”, – йдеться в повідомленні УГВ.
У УГВ нагадують, що Державна виконавча служба (ДВС) 30 травня ухвалила накласти арешт на рахунки компанії на підставі рішення Господарського суду Києва від 24 травня, яке оскаржене УГВ в апеляційному суді.
“Укргазвидобування” невідкладно надало ДВС постанову Київського апеляційного господарського суду про прийняття апеляційної скарги. Згідно із законом, виконавець зобов’язаний повернути виконавчий документ до суду, який його видав, після того як апеляційну скаргу буде прийнято до розгляду. Тобто – зняти всі арешти і закінчити виконавче провадження. Крім цього, виконавець не має права здійснювати будь-які дії щодо стягнення зазначеної суми”, – йдеться в повідомленні.
У зв’язку з цим УГВ закликає всі сторони дотримуватися чинного законодавства і вимагає зняти арешт з його рахунків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас