У Мінфіні пояснили, звідки в бюджеті з'являться додаткові 25 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пояснили, звідки в бюджеті з'являться додаткові 25 мільярдів

Казна та Політика
645
Кабінет міністрів схвалив проект закону про внесення змін до державного бюджету на 2017 рік. Зміни відбудуться в частині доходів, в бюджеті додатково з’явиться майже 25 млрд грн.
Про це на засіданні уряду повідомила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.
«Ми пропонуємо внести зміни до державного бюджету на 2017 рік, по-перше, в частині доходів загального бюджету. Ми пропонуємо по загальному фонду збільшення на 25 млрд грн, в тому числі за рахунок ПДФО, ПДВ з ввезених на територію України товарів, рентної плати на нафту і газовий конденсат, чистого прибутку на перевиконання дивідендів НАК «Нафтогаз України», – сказала Маркарова.
Вона назвала підстави для внесення відповідних змін.
«Відбулося уточнення прогнозів МВФ щодо розвитку окремих країн і цін на світових ринках, змінився розмір мінімальної заробітної плати, було введено торгове ембарго з тимчасово окупованими територіями. Незважаючи на це, в 2016 році були досягнуті високі обсяги виробництва як промислової, так і с/г продукції – в результаті очікуваний номінальний ВВП в 2017 році був збільшений на 260,9 млрд грн – до 2,845 трлн грн. Плюс відбулися зміни в фонді оплати, імпорт/експорт», – сказала Маркарова.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман додав, що якби не була введена торгова блокада з ОРДЛО, сума первиконання була б «на мільярди вищою».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас