Uber дозволить давати чайові водіям в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber дозволить давати чайові водіям в США

Фондовий ринок
161
Американський таксі-сервіс Uber вводить в своєму мобільному додатку функцію переказу чайових водіям.
В даний час функція працює тільки в Сіетлі, Міннеаполісі і Х’юстоні, але компанія планує відкрити до неї доступ по всій країні в кінці липня.
Водіям, які бажають отримувати чайові, потрібно завантажити останню версію програми Uber для водіїв і вибрати опцію “отримувати чайові”. Коли клієнти оцінюють водія в кінці поїздки, їм буде запропоновано заплатити чайові. Вони можуть вибрати стандартні чайові в розмірі одного, трьох, або п’яти доларів, або ввести іншу суму. Заплатити чайові в додатку можна протягом тридцяти днів.
Інші нововведення включають в себе, крім іншого, скорочення періоду безкоштовного скасування замовлення з п’яти хвилин до двох.
Раніше компанія виступала проти чайових, що було одним з основних відмінностей між Uber і її конкурентом Lyft. У 2016 році Uber пояснювала своє негативне ставлення до чайових тим, що люди залишають їх упереджено. Компанія посилалася на дослідження Корнельського університету, згідно з яким афроамериканці отримують менше чайових від клієнтів обох рас.
Зміна політики почалася в рамках програми “180 днів змін” (180 Days of Change). Говорячи про причини реалізації нової програми співзасновник і президент компанії Гаррет Кемп у вівторок заявив, що “правда в тому, що ми не прислухалися до наших співробітників і особливо до нашим водіїв”.

Довідка Finance.UA

  • Uber – міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси за викликом автомобілів з персональним водієм. Компанія надає послуги більш ніж в 570 містах майже в 70 країнах. Вартість компанії оцінюється в $62,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас