Як і коли може запрацювати страховий стаж для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як і коли може запрацювати страховий стаж для українців

Казна та Політика
1358
Урядовий законопроект про пенсійну реформу передбачає початок зростання страхового стажу з 15 років до 25 років від 1 січня 2018 року.
Про це на брифінгу заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
“Початок збільшення зростання страхового стажу буде відбуватися так, як це передбачено урядовим законопроектом, з 1 січня 2018 року”, — сказав А.Рева.
При цьому, за його словами, уряд розглядав рекомендації про перенесення початку збільшення страхового стажу з 2018 на 2020 рік.
“Базовий вік виходу на пенсію залишається незмінним за наявності достатнього стажу,” — сказав А.Рева.
При цьому він підкреслив, що Президент просив дати українцям більше часу, щоб підготуватися до введення норми про збільшення страхового стажу.
“Що запропонував уряд і що знайшло відображення у цьому законопроекті — ми запропонували ввести новий вид адресної державної соціальної допомоги, який називається “тимчасова державна соціальна допомога непрацюючий особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не має права на пенсійну виплату”, — повідомив А.Рева.
За його словами, протягом трьох років людям, які мають не менше 15 років страхового стажу, але не мають 25 років стажу буде призначатися держсоцдопомога за їхніми доходами в розмірі прожиткового мінімуму і вона буде виплачуватися до моменту набуття такими особами права на пенсійну виплату.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас