Контракт з Балчуном не може бути продовжений автоматично - Мінфраструктури (оновлено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контракт з Балчуном не може бути продовжений автоматично - Мінфраструктури (оновлено)

Казна та Політика
440
Підстав для автоматичного продовження трудового контракту з головою правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцехом Балчуном – немає. Про це йдеться у відповіді прес-служби Міністерства інфраструктури України.
“Контракт підписаний на один рік, термін дії з 06.06.2016 до 05.06.2017. Договір не містить норми щодо автоматичного продовження. Всі зміни до контракту вносяться шляхом підписання додаткових угод до нього. У разі, якщо контракт буде достроково припинено з ініціативи Вищого органу управління (Кабінет міністрів України – ред.), виплачується вихідна допомога в розмірі 6 місячних окладів”, – повідомили в прес-службі МІУ.
У свою чергу, в “Укрзалізниці” кажуть, що контракт з головою правління ПАТ Войцехом Балчуном формально продовжено до 9 червня 2019 року.
За словами директора з правових питань Андрія Омельченка УЗ, відповідно до чинного законодавства голова правління ПАТ “Укрзалізниця” призначається на посаду терміном на 3 роки і звільняється виключно Кабінетом міністрів.
У ПАТ пояснюють, що, відповідно до частини 1 ст. 39-1 КЗпП України, якщо після закінчення терміну трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений термін.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас