У Голландії почали друкувати 8-метровий бетонний міст (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Голландії почали друкувати 8-метровий бетонний міст (відео)

Технології&Авто
948
Мостом зможуть скористатися голландські велосипедисти. Це спільний проект Технічного університету Ейндховена і найстарішої голландської будівельної компанії BAM. Проект має стати першим у своєму роді надрукованим велосипедним мостом, повідомляється на сайті 3ders.
18% площі Голландії займає вода, країну перетинає безліч каналів і річок, тож поява тут ще одного моста виглядає цілком логічно. Але цей проект відрізняється від інших мостів в країні: новий міст буде повністю надрукований. Роботи з його спорудження вже почалися в 130 км від Амстердама, біля міста Ейндховен.
Міст буде надрукований з армованого бетону. 8-метрова споруда буде перекинута через один з міських каналів. В ширину міст досягне 3,5 метрів. Творці говорять, що він зробить місто ще зручнішим для велосипедистів. Варто відзначити, що друк буде проводитися не на місці. Метрові блоки виготовляються на заводі. Всього їх буде 8 штук, які доставлять і зберуть над каналом.
Ключовим елементом виробництва став спеціальний бетонний розчин. При заливці він не втрачає форму і не розтікається, як звичайний бетон. Це дозволяє формувати з нього міцні і пружні блоки. Це особливий проект і для будівельників з BAM і для вчених з університету. Мета не просто надрукувати міст, а надрукувати довговічний і безпечний міст. До цього було зроблено багато теоретичних досліджень про те, як матеріал поведеться в реальних умовах. Але сам перехід до практики – це завжди складно, тож успішне будівництво моста – важлива подія в 3D-друку. Надалі це дозволить позбутися від опалубки, використовувати менше бетону, знизити викиди CO2.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас