Кияни не мають ніяких прав на прибудинкову територію, але повністю оплачують її утримання - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни не мають ніяких прав на прибудинкову територію, але повністю оплачують її утримання - експерт

Нерухомість
1913
Мешканці багатоквартирних будинків в Києві не мають ніяких прав на прибудинкову територію, але по повній оплачують її утримання.
Таку думку висловив голова «Спілки власників житла України», екс-міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко.
«У нас немає ніяких правовстановлюючих документів на прибудинкові території, і у нас немає ніяких правових відносин з цими територіями. Чому раптом вони повинні в нашу квартплату входити, причому в середньому – 0,5 гривень з метра квадратного», – зазначив експерт.
За його словами, якщо це комунальні території, і ними розпоряджається місто, то місцевий бюджет і повинен утримувати її. «Або віддавайте нам на якихось зрозумілих умовах», – додав О.Кучеренко.
При цьому екс-міністр уточнив, що рахують територію біля будинку ще за радянськими документами – кресленнями, нанесеними на «кальку», де розмір території нічим не обґрунтований.
Більше того, як підкреслив голова союзу, від розміру прибудинкової території залежить і розмір плати мешканців за прибирання двору від снігу взимку, причому цей тариф по столиці відрізняється в кілька разів – не зрозуміло, з яких причин.
Нагадаємо, підвищення квартирної плати в будинках Києва, що обслуговуються комунальними експлуатаційними компаніями, відбудеться з 1 липня 2017 року.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас