У Китаї встановлено рекорд передачі глибоководних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї встановлено рекорд передачі глибоководних даних

Технології&Авто
328
Китайські вчені-океанологи оголосили про рекордну тривалість трансляції глибоководних даних – 190 днів інформація з підводного буя надходила через супутник без перебоїв.
Під час експедиції до західних регіонів Тихого океану, що відбулася в кінці минулого року, дослідники Інституту океанології Академії наук Китаю розмістили на поверхні плавучу базу, з’єднану з підводним буєм.
Підводний буй транслює дані на плавучу базу, яка, в свою чергу, передає їх на супутник. Звідти зібрана наукова інформація – стан буя, швидкість і напрямок течії, тиск морської води – надходить вченим, розповідає Ван Фень, директор Інституту океанології.
«Жива трансляція глибоководних даних надає важливу технічну підтримку дослідженням світового океану і клімату», – говорить Ван. Вони можуть збільшити точність прогнозування погодних змін і стану навколишнього середовища, повідомляє China Daily.
У березні фахівці Nokia Bell Labs домоглися збільшення пропускної здатності оптоволоконного кабелю, що з’єднує Ірландію і Нью-Йорк, в 2,5 рази. В результаті швидкість зросла до 250 Гбіт/с. Цього вдалося досягти за допомогою технології PCS, завдяки якій сигнал стає більш стійким до перешкод.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас