До 2030 року у всіх жителів планети можуть з'явитися цифрові ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2030 року у всіх жителів планети можуть з'явитися цифрові ID

Технології&Авто
617
Під час другого саміту ООН, присвяченого ініціативі ID2020, компанії Microsoft і Accenture представили спільну розробку – прототип цифрової системи для ідентифікації особи. Система реалізована на блокчейні і в майбутньому може об’єднати всі світові паспортні бази даних.
Приватно-державна ініціатива ID2020, в якій крім Microsoft і Accenture беруть участь компанії PricewaterhouseCoopers і Cisco Systems, підтримує цілі програми ООН зі сталого розвитку до 2030 року та до цього часу планує забезпечити всіх людей на планеті цифровим ID. В першу чергу це допоможе тим людям, у яких взагалі немає ніяких документів – а таких зараз приблизно 1,1 млрд, – а також дозволить біженцям з різних країн отримувати доступ до освіти та охорони здоров’я в країні перебування.
«Без посвідчення особи ви не можете отримати доступ до освіти, фінансових послуг, охорони здоров’я та всього іншого. Ви позбавлені громадянських прав і маргіналізовані, – говорить керуючий директор фінансового підрозділу Accenture Девід Тріт. – Наявність цифрового посвідчення особи є основним правом людини».
Нова платформа, експериментальну версію якої планується закінчити до 2020 року, за допомогою технології блокчейн об’єднає всі існуючі системи ведення записів, що стосуються посвідчення особи, дозволяючи користувачам отримувати доступ до своїх персональних даних, де б вони не були. Наприклад, біженці, які покинули свою країну без свідоцтва про народження та диплома про освіту, зможуть надати докази існування цих документів за допомогою цієї системи.
В окремих країнах цифрова ідентифікація особи вже існує, але не діє на території інших держав. Наприклад, Естонія почала видавати всім громадянам картки з цифровими ідентифікаторами ще в 2002 році. На думку колишнього президента Естонії Тоомаса Хендріка Ільвеса, цим же шляхом повинні піти всі європейські країни, і цей процес повинен бути централізованим.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас