Рева заявляє, що збільшення мінімального страхового стажу потрібно буде погоджувати з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева заявляє, що збільшення мінімального страхового стажу потрібно буде погоджувати з МВФ

Казна та Політика
653
Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що перенесення термінів збільшення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року на 1 січня 2020 року буде вимагати узгодження з Міжнародним валютним фондом, і виступає проти цього.
Міністр повідомив, що з усіх пропозицій, які були висловлені Національною радою реформ до проекту пенсійної реформи, тільки це зачіпає її базові параметри і, в разі затвердження урядом, наполягатиме на погодженні з МВФ.
“Моя позиція особиста, що базові параметри пенсійної реформи, узгоджені з МВФ, ми переглядати не можемо без додаткової консультації, оскільки це принциповий момент, то, напевно, все-таки, позиція моя особиста буде в тому, що на це йти не можна”, – сказав міністр, відповідаючи на запитання про необхідність узгодження з МВФ перенесення термінів збільшення мінімального страхового стажу.
А.Рева підкреслив, що, з огляду на час і зусилля, які вже були витрачені на узгодження базових параметрів проекту реформи, внесення до нього серйозних змін з необхідністю подальшого їх узгодження з МВФ тільки затягне процес прийняття реформи.

Довідка Finance.UA:

  • 16 червня Національний рада реформ підтримала урядовий закон пенсійної реформи, але запропонувала свої поправки.
  • Пенсійна реформа не підвищує пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу: для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років стажу.
  • При стажі 15 – 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, менше 15 років – в 65 років. Люди, у яких немає страхового стажу, можуть претендувати на соцдопомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги буде визначатися виходячи з рівня доходів сім’ї пенсіонера.
  • Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив’язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас