Tesla допоможе Австралії заощадити на рахунках за електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla допоможе Австралії заощадити на рахунках за електрику

Енергетика
433
Австралія вирішила стабілізувати свої електромережі за рахунок сховищ енергії. Кілька компаній пропонували свої послуги, але в підсумку контракт виграла Tesla, яка встановить свої комерційні батареї Powerpack, пише Electrek.
Тепер станції зберігання енергії повинні розгорнутися в австралійському штаті Новий Південний Уельс, столицею якого є Сідней. Вже анонсовано, що перша станція з’явиться в Сіднеї. Вона буде відносно невеликою – на 500 кВт-год. Ця станція буде побудована вже в найближчі місяці.
Powerpack дозволить економити жителям Сіднея на рахунках за електрику. Це дасть можливість додати ще більше сонячних панелей в електромережі, щоб більш ефективно використовувати енергію, що виробляється ними. Система допоможе зберігати надлишкову енергію, одержувану вдень, для того, щоб використовувати її вночі. Такий підхід повинен знизити навантаження з електромереж країни.
За останній рік Австралія багато разів стикалася з відсутністю стабільності в своїх мережах. Це призводило до аварій і перебоїв в енергопостачанні. Після цього влада вирішила виправити ситуацію за допомогою енергосховищ. Маск же заявив, що зможе забезпечити Австралію сховищами для 100 МВт-год енергії за 100 днів, або країна отримає їх безкоштовно.
Рішення від Tesla набувають популярності в Австралії та на менш глобальному рівні. Житлово-будівельна компанія Arden Homes обладнає всі нові будинки системами зберігання енергії Tesla Powerwall. Новобудови в Австралії обзаведуться сонячними панелями, а домашні акумулятори поступово стануть стандартом і дозволяють економити жителям кілька тисяч доларів на рік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас