Екзоскелети Panasonic планують використовувати для демонтажу АЕС (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екзоскелети Panasonic планують використовувати для демонтажу АЕС (фото)

Технології&Авто
582
Влада японської префектури Фукуї має намір забезпечити працівників, які беруть участь в розборі АЕС, роботизованими екзоскелетами.
Надягнуті поверх захисних костюмів, вони полегшать фізичну працю і допоможуть людям швидше завершити роботу і покинути потенційно небезпечні території. Створення прототипу екзоскелету взяла на себе компанія Atoun Inc., дочірнє підприємство корпорації Panasonic.
Новий екзоскелет буде розроблений до 2020 року з використанням технологій і конструкцій, задіяних в існуючій моделі Atoun Model As. Повідомляється, що нова модель екзоскелета буде адаптована до безпечного використання в умовах підвищеного радіаційного фону.
Модель Atoun Model As спочатку розроблялася для використання в “мирних цілях” – переважно промисловими компаніями, чия діяльність пов’язана з сортуванням і переміщенням великої кількості різноманітних вантажів (складами, перевізниками і т.д.).
Екзоскелети Panasonic планують використовувати для демонтажу АЕС (фото)
Особлива конструкція екзоскелета полегшує навантаження на поперек і руки вантажників. У неї буквально вбудована третя “рука”, яка розділяється на дві частини на рівні плечей людини. До кожної з них прикріплений міцний ремінь і рукавичка. Одягнувши їх на руки, людина може “віддати” частину ваги вантажу екзоскелету.
У найближчі роки в одній тільки японській префектурі Фукуї планується демонтувати перший і другий реактори АЕС Міхама компанії Kansai Electric Power і перший реактор АЕС Цуруга компанії Japan Atomic Power.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас