СБУ заборонила використання російських поштових сервісів при реєстрації доменних імен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ заборонила використання російських поштових сервісів при реєстрації доменних імен

Казна та Політика
662
Служба безпеки України (СБУ) заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен.
Про це йдеться в листі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ на адресу Інтернет Асоціації України (яка опублікувала документ).
Як пояснюється в листі, зазначеним департаментом “у відповідності з Законом України про “Службу безпеки України” проводяться заходи, спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки держави”. “У ході здійснення комплексу зазначених заходів виявлено порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні “*ua”, “*укр” в т. ч. “gov.ua”.
Зокрема, для управління доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній “Яндекс” та “Mail.ru”, щодо яких введено спеціальні обмеження згідно з Указом Президента від 15.05.2017 №133 “Про Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – йдеться в документі.
Департамент просить “з метою недопущення нанесення шкоди інформаційній безпеці України… провести роз’яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації і управління доменними іменами”.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції проти окремих російських компаній, зокрема соціальних мереж “ВКонтакте” і “Одноклассники”.
  • Санкції також введено щодо компаній “Мейл.ру”, “Яндекс” і їхніх сервісів.
  • Доступ до всіх сервісів “Яндекса” і Mail.ru заборонений на три роки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас