Кабмін ініціював конкурс стартапів, призовий фонд – 1,5 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціював конкурс стартапів, призовий фонд – 1,5 мільйона

Казна та Політика
375
Кабінет міністрів за підтримки USAID та UKAID ініціював конкурс стартапів Open Data Challenge.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Гройсман зазначив, що за рік Україна значно підвищила свої позиції у міжнародних рейтингах відкритості даних, таких як Open Data Barometer (+18 позицій) та Open Data Index (+24 позиції).
“Держава відкриває дані не лише для підвищення прозорості й боротьби з корупцією, а й для стимулювання розвитку комерційних та громадських проектів на базі відкритих даних, які мають величезні перспективи (наприклад, сьогодні Direct Open Data Market Size EU оцінюється на рівні 60 млрд євро)”, – написав він.
“Саме з цією метою уряд України за підтримки USAID Ukraine та UKAid ініціював конкурс стартапів на базі відкритих даних Open Data Challenge – ідеатони в містах України. Призовий фонд першого циклу – 1,5 млн гривень”, – заявив прем’єр.

Довідка Finance.UA:

  • З 2016 Україна, за результатами дослідження Global Open Data Index, зайняла 24-е місце за рівнем розвитку відкритості даних.
  • У 2017 Україна піднялася на 18 місць в світовому рейтингу відкритості даних і значно поліпшила свої показники, посівши 44 місце серед 115 країн світу і разом з Грузією зробивши найпозитивніший «стрибок» у рейтингу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас