Створено пристрій бездротової зарядки магнітним резонансом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено пристрій бездротової зарядки магнітним резонансом

Технології&Авто
787
Ветеран технологічного ринку Алекс Лідов представив пристрій, який має позбавити людину від безлічі проводів, пише Seeker. Новий винахід використовує магнітний резонанс для зарядки пристроїв.
Алекс Лідов очолює компанію Efficient Power Conversion, яка займається технологіями управління енергією. EPC продає транзистори з нітриду галію. В останні роки вони стали альтернативою кремнієвим аналогам і використовуються в сучасній техніці: від окулярів віртуальної реальності до автопілотів.
Ці ж транзистори можуть привести людство в світ без кабелів живлення, вважає Лидов. Не буде десятків проводів, що тягнуться до настінних розеток, телевізори, колонки, настільні комп’ютери будуть отримувати енергію по повітрю.
За словами Лідова, його інженери розробили настільну систему бездротового розподілу енергії. Всі девайси, що знаходяться на поверхні столу, можуть отримувати енергію без будь-яких проводів. Пристрій використовує магнітний резонанс для передачі електрики сусіднім пристроям. Система генерує дискретне магнітне поле над поверхнею столу. І замість підключення всіх девайсів, потрібно підключити тільки пристрій від EPC.
Поки проблема в тому, що практично немає електроніки, яка може використовувати магнітний резонанс для живлення. Dell випускала такий ноутбук, але тоді не було й мови про те, що зможуть заряджатися відразу кілька пристроїв. А Лідов хоче створювати цілі бездротові мережі. Для цього доведеться популяризувати технологію, щоб якомога більше пристроїв підтримували її за замовчуванням, без купівлі будь-якого додаткового обладнання.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас