Естонія допоможе Ямайці побудувати цифрову державу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія допоможе Ямайці побудувати цифрову державу

Світ
261
Прем’єр-міністр Ямайки Ендрю Холнесс повідомив, що уряд планує повністю оцифрувати державні сервіси. Кожному ямайцю присвоять власний ідентифікатор в національній базі даних, яка з’явиться в 2018 році. Головним консультантом проекту виступить Естонія – лідер в сфері електронних державних систем.
У 2018 році уряд Ямайки запустить Національну систему ідентифікації (NIDS). Всі 2,7 млн жителів отримають ідентифікаційні номери, які відкриють доступ до держпослуг через єдину базу. За допомогою ID громадяни зможуть реєструватися у всіх існуючих державних сервісах, в тому числі в податковій службі.
Система буде захищена від шахрайських дій, але як саме Ямайка убезпечить дані своїх громадян – поки не повідомляється. За даними Estonian World, влада буде консультуватися з урядом Естонії – країни, відомої своїми державними цифровими сервісами.
З 2002 року Естонія почала видавати громадянам картки з цифровими ідентифікаторами, які сьогодні використовують для посвідчення особи, доступу до банківських рахунків і оплати покупок в інтернеті. В європейській країні 90% державних послуг доступні онлайн, як і системи онлайн-голосування та електронного громадянства. До 2025 року Естонія планує перетворити країну з населенням в 1,3 млн в міжнародне співтовариство з більш ніж 10 млн громадян, частина з яких буде базуватися в інших країнах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас