У Центрі Разумкова вважають, що відставка Гонтаревої позитивно вплинула на банківську систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Центрі Разумкова вважають, що відставка Гонтаревої позитивно вплинула на банківську систему

Казна та Політика
690
Директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин вважає, що відставка Валерії Гонтаревої з посади глави Національного банку України позитивно вплинула на банківську систему і курс гривні зокрема.
«Зазвичай гривня відчуває себе набагато краще у весняно-літній період, ніж у осінньо-зимовий. Крім того, зараз посилились деякі позиції України на зовнішніх ринках, навіть спостерігаємо помітне покращення зовнішньо-торгівельного балансу. Також ми маємо заспокійливу економічну динаміку, що зменшує ризики з надходженням-втечею капіталу. Не виключав би також ситуацію, пов’язану з адміністративними заходами – зараз Нацбанк очолює вже не колишня керівниця, і, мені здається, це позитивно вплинуло на банківську систему», – сказав Юрчишин, відповідаючи на питання, якими факторами викликано зміцнення гривні.
Він прогнозує, що наступних неприємностей для гривні можна очікувати наприкінці серпня-початку вересня, «коли почнеться новий економічний сезон, укладання нових контрактів, визначеність-невизначеність навколо бюджету на наступний рік».
На думку експерта, до кінця літа суттєвих коливань не буде. «Будуть незначні коливання навколо позначки 26 гривень за долар, плюс-мінус 20–30 копійок», – вважає Юрчишин.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас