В Мінагро допустили можливість продажу землі юридичним особам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінагро допустили можливість продажу землі юридичним особам

Аграрний ринок
528
Робоча група при Міністерстві аграрної політики та продовольства допускає можливість продажу земельних ділянок з урахуванням низки обмежень невеликим юридичним особам у разі скасування мораторію на продаж сільгоспземель, якщо буде опрацьований механізм мінімізації ризиків їх масової скупки.
Про це журналістам повідомив перший заступник голови Мінагропроду Максим Мартинюк.
«Якщо ми знайдемо механізм мінімізації ризиків, тоді ми на це підемо (на допуск юридичних осіб до ринку землі – ред.). Ми не маємо права на помилку в цій земельній реформі. Краще запустити його дуже консервативно, ніж отримати в результаті неконтрольований процес», – сказав він.
Мартинюк додав, що право на купівлю ділянок можуть отримати невеликі господарства, які протягом останніх п’яти років обробляли землі і працювали в аграрній сфері. За його словами, така модель може стати компромісом відомства з аграрними асоціаціями, які неодноразово закликали уряд передбачити можливість допуску до майбутнього ринку сільгоспвиробників.
«В даний час ми перебуваємо в конструктивному діалозі з аграрними асоціаціями для того, щоб обрана модель запуску ринку землі в Україні не призвела до того, що у бізнесу виникнуть проблеми», – сказав Мартинюк, підкресливши, що запуск ринку не повинен бути «стресовим» для сільгоспвиробників.

Довідка Finance.UA:

  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж земельної ділянки, яку з жовтня 2016 року було продовжено до початку 2018 року.
     
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
     
  • В кінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні має запрацювати до початку 2018 року.
     
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас