«Спіймали, сфотографували, відпустили»: в ЄБРР порівняли боротьбу з корупцією в Україні зі спортивною риболовлею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Спіймали, сфотографували, відпустили»: в ЄБРР порівняли боротьбу з корупцією в Україні зі спортивною риболовлею

Казна та Політика
1387
Директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж порівняв боротьбу з корупцією в Україні зі спортивною риболовлею – «спіймали, сфотографували, відпустили».
Про це він заявив на форумі з питань розвитку української економіки в Києві.
«Боротьба з корупцією в Україні схожа на спортивну риболовлю. Спочатку ловиш рибу, фотографуєшся з нею, а потім відпускаєш», – сказав Маліж.
Водночас представник ЄБРР відзначив, що країні вдалося досягти великого прогресу в непрямий боротьбі з корупцією, особливо у фінансовому та енергетичному секторах.

Довідка Finance.UA:

  • За прогнозами ЄБРР, економіка України перебуває на стадії швидкого зростання. Однак є деякі показники, над якими потрібно працювати, – це інфляція і швидке зростання банківського сектора.
  • Також раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку має намір купити пакет акцій державного Ощадбанку (Київ) у розмірі 10-25% в залежності від ціни, а через три-п’ять років продати його через одну з українських бірж. Таким чином ЄБРР планує поліпшити якість менеджменту українського держбанку і вивести його на біржу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас