Єврокомісія створила підрозділ для вивчення блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія створила підрозділ для вивчення блокчейну

Фінтех і Картки
334
Європейська комісія запустила ініціативу #Blockchain4EU, яка націлена на дослідження соціально-економічних наслідків впровадження в єврозоні технологій розподіленого реєстру. До цього уряд ЄС вже виділив €500 тисяч на пілотний проект дослідження блокчейну.
Новий дослідницький підрозділ Єврокомісії діє під егідою Генерального директорату з внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та МСП і Об’єднаного дослідницького центру. Нова структура займеться вивченням «майбутніх соціально-технічних сценаріїв виробництва, поширення і використання» розподіленого реєстру. Найцікавіше, що запуск такого дослідження означає, що ЄС готовий впроваджувати блокчейн в недалекому майбутньому.
Раніше європейські регулятори висловлювалися досить обережно з приводу нової технології. Дослідницький проект закінчиться в лютому 2018 року, пише видання Coindesk.
Два місяці тому Єврокомісія також виділила €500 тисяч на дослідження технології блокчейн і згодом має намір збільшити фінансування на підтримку блокчейн-проектів.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас