Шведи розробили швидку допомогу-дрон, яка в 4 рази швидша від звичайної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведи розробили швидку допомогу-дрон, яка в 4 рази швидша від звичайної

Технології&Авто
499
У Швеції пройшли випробування дронів екстреної допомоги з дефібрилятором на борту. Виявилося, що квадрокоптери прибувають в пункт призначення на 16 хвилин швидше, ніж медики на автомобілі швидкої допомоги. Для пацієнтів з інфарктом час має вирішальне значення, і безпілотники можуть врятувати безліч життів.
Кожна хвилина з моменту початку інфаркту до надання першої допомоги скорочує шанси на виживання на 10%. Пацієнти потребують дефібриляції в перші 10-12 хвилин, а після спливу цього часу врятувати людину вже не вдасться. Про це The Guardian розповів керівник центру реаніматології при Каролінському інституті Якоб Холленберг, який керував експериментом з дронами.
Спеціально для експерименту Транспортне агентство Швеції розробило квадрокоптер вагою 5,7 кг, який здатний переносити на борту автоматичний зовнішній дефібрилятор (АЗД) масою 763 грами. Безпілотник розвиває максимальну швидкість 75 км/год, а на його підготовку до запуску йде всього 3 секунди. Для порівняння – після виклику швидкої і до моменту її відправлення проходить в середньому 3 хвилини.
Вчені виявили, що дрон добирається до місця призначення в середньому за 5 хв 21 секунду, тоді як кареті швидкої допомоги потрібно 22 хвилини. В середньому при польоті на відстань до 3 км безпілотник економить 16 хвилин 39 секунд.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас