Європейський Ринок Нестабільний Через Політичні Ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський Ринок Нестабільний Через Політичні Ризики

Фондовий ринок
36
Після того як Лейбористська партія на чолі з Джеремі Корбіном здобула перемогу на парламентських виборах у Великій Британії, Європейські акції пішли вгору, за рахунок зростання британських експортерів. Зростання було викликане можливим впливом нинішнього парламенту на наступні слухання у справі Brexit.
У квітні місяці прем’єр-міністр Тереза ​​Мей призначила дострокові парламентські вибори, щоб зміцнити свої позиції перед початком переговорів по Brexit. Не дивлячись на провал на виборах, Мей заявила, що вона має намір сформувати новий уряд за рахунок підтримки Демократичної юніоністської партії з Північної Ірландії, яка отримала в парламенті 10 місць.
У минулу п’ятницю індекс FTSE 100 виріс на 1% за рахунок слабкого стерлінга, тоді як індекс Stoxx Europe піднявся на 0.3% на тлі очікувань того, що наступне засідання Європейського Союзу і переговори по Brexit нададуть більш м’який удар по Сполученого королівства. За останні п’ять сесій індекс впав на 0.6%.
Незважаючи на це, сьогодні на премаркеті більшість європейських акцій показали зниження, а індекс FTSE впав на 0.4%. Валютна пара GBP / USD опустилася до семитижневу мінімуму 1.27 $ через те, що кампанія Консервативної партії дотримується жорсткої позиції в питанні виходу Великобританії з Європейського союзу.
У понеділок ринки були трохи стурбовані тим, що різні політичні партії пропонували Мей покинути займану посаду, це стало причиною зниження Європейських фондових індексів.
Аналітики повідомляють, що більш м’який вихід з ЄС буде вигідним для економіки країни, незважаючи на тривалий процес переговорів.
Індекс Stoxx Europe 600 впав після підсумків парламентських виборів на 0.45%. За тиждень індекс опустився на 0.6%.
До понеділка, інвестори оцінили можливі наслідки нещодавніх подій, які стали причиною падіння більшості європейських акцій на премаркеті в понеділок.
Сьогодні на премаркеті індекс Stoxx 600 упав на 0.18%, лідерами падіння виявилися акції технологічного сектора, який опустився на 0.2%. Як очікується, європейські акції продовжать зниження протягом дня, слідом за падінням азіатських акцій.
Політичні побоювання також були причиною падіння європейських акцій в понеділок, оскільки інвестори стурбовані поточними проблемами в британському парламенті.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас