Стартап залучив $18 млн на створення роботизованої бургерної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап залучив $18 млн на створення роботизованої бургерної

Технології&Авто
270
Компанія Momentum Machines хоче замінити людей роботами на кухнях громадського харчування. У черговому раунді інвестицій стартап зібрав $18 млн.
У 2012 році компанія дебютувала з роботом, здатним готувати 400 бургерів за годину. Він сам різав начинку, запікав булки і збирав все це в готову страву. Робот повністю автономний і справляється без будь-якої людської допомоги.
Зараз компанія працює над запуском своєї першої бургерної в Сан-Франциско. У міста особливі стосунки з автоматизацією. У 2015 році тут відкрилося автоматизоване кафе Eatsa. Їжу в ньому можна замовити і оплатити на планшеті, а через кілька хвилин її доставлять в спеціальну кабінку. У цьому ж місті їжу з сервісу Yelp Eat24 доставляє робот-постачальник, а каву наливають машини в Cafe X.
У самій компанії вважають, що роботи не можуть повністю замінити людей. Персонал, що працює в залі, повинен залишитися. При цьому роботи тільки створять нові робочі місця. Але поки такі ресторани не запрацювали на повну потужність, рано судити про їх вплив на ринок праці. Тож чекаємо появи машин на кухнях.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас