ЄК: Відмова від договору щодо клімату може призвести до появи 250 млн кліматичних біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК: Відмова від договору щодо клімату може призвести до появи 250 млн кліматичних біженців

Світ
477
Невиконання Паризької угоди щодо клімату може призвести до появи 250 мільйонів кліматичних біженців, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.
“В останні роки ми зіткнулися з найбільшим припливом біженців з часів Другої світової війни, але ми повинні сьогодні запобігти ще більш важливій кризі, діючи без зволікання”, – сказав Юнкер на засіданні Європарламенту в Страсбурзі, його промова транслюється службами ЄК.
Він зазначив, що “невиконання зобов’язань за Паризькою угодою загрожує до 2050 року появою до 250 мільйонів кліматичних біженців”.
На початку червня президент США Дональд Трамп оголосив, що США виходять з Паризької угоди щодо клімату. У своєму виступі він зазначив, що країна почне переговори щодо укладення нової угоди в цій сфері. В ЄС тоді заявили, що продовжать виконувати Паризьку хартію щодо клімату, однак вихід з нього США може нашкодити планеті.
Паризька хартія щодо клімату визначає світовий план дій, необхідних для того, щоб уникнути “небезпечної зміни клімату” шляхом стримування глобального потепління. Угода не передбачає відмови від викопного палива і обмеження викидів вуглекислого газу. Однак усі сторони повинні прийняти національні цілі зниження викидів, технологічного переозброєння та адаптації до зміни клімату.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас