У Росії запустять виробництво морозостійких сонячних станцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії запустять виробництво морозостійких сонячних станцій

Енергетика
1482
Налагодити випуск сонячних електростанцій планує Томська фірма «Микран». Розраховані на арктичні морози установки будуть працювати автономно, а стежити за їх роботою можна буде віддалено. Технологію для майбутніх розумних систем розробляють інженери Томського політехнічного університету (ТПУ).
У липні інженери з Томського політехнічного університету (ТПУ) проведуть монтаж першого дослідного зразка морозостійких сонячних модулів. Розробка завершиться в 2017 році, а продаж систем для електростанцій почнеться в 2018 році, повідомляє ТАСС. Розробку вперше обіцяють представити на міжнародній виставці.
Сонячні станції спеціально розробляють для важкодоступних селищ і об’єктів в Сибіру, Арктиці і на Далекому Сході. Як розповів агентству координатор проекту Сергій Терехов, електроніка та мехатроніка в сонячних модулях адаптована для роботи при дуже низьких температурах до мінус 50 градусів.
Сонячні панелі стежитимуть за рухом сонця і рухатимуться як вертикально, так і горизонтально, щоб захопити якомога більше світла. За день установки будуть здійснювати повний оборот. Інженери ТПУ вже розробили модулі, а також системи зберігання енергії і інвертори. Всі компоненти, за винятком сонячних панелей, вироблятимуться в Росії.
Установки легко транспортуються, а управляти ними можна дистанційно. Для цього в ТПУ розробили спеціальне програмне забезпечення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас