ГПУ проводить обшук в "Укрзалізниці" за фактом розкрадання великого обсягу коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ проводить обшук в "Укрзалізниці" за фактом розкрадання великого обсягу коштів

Кримінал
483
Генеральна прокуратура України проводить обшук в будівлі ПАТ “Укрзалізниця” для фіксації фактів розкрадання великої суми коштів, що належать ПАТ, повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва ГПУ Олександр Цилюрик.
“Зараз в будівлі “Укрзалізниці” співробітниками ГПУ проводяться слідчі дії, йде обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, яке стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, оскільки він відсутній, повідомлення про підозру передано одному з членів правління”, – сказав він.
Він уточнив, що в кримінальному провадженні вивчаються розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках зазначено оголошено підозри фігурує сума в 12 млн грн.
Також він уточнив, що підозру висунуто одному із заступників департаменту локомотивного господарства, проте імені не назвав.
“За епізодом, за яким висунуто підозру, було закуплено за сприяння вказаного керівника у юридичної особи продукцію неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу” – сказав О.Цилюрик, додавши, що ці закупівлі відбувалися в 2015-16 рр.
За його словами, у зв’язку з відсутністю підозрюваного, позаяк він виїхав у термінове відрядження, членам правління ПАТ вручено повістку про необхідність явки підозрюваного в ГПУ, де будуть вестися подальші слідчі дії.
Він також зазначив, що “Укрзалізниця” і голова правління Войцех Балчун сприяють слідству: надають необхідні документи, не створюють ніяких перешкод.
Згідно з даними веб-сайту “Укрзалізниці” заступниками начальника зазначеного департаменту є Ігор Режило і Віктор Лесик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас