У Києві екс-співробітники ПриватБанку заволоділи 200 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві екс-співробітники ПриватБанку заволоділи 200 тис. грн

Кримінал
981
У Києві колишні співробітники ПриватБанку організували схему, за допомогою якої заволоділи 200 тис. грн фінансової установи.
Правоохоронці викрили злочинну групу з екс-співробітників ПриватБанку, які шахрайством заволоділи банківськими коштами. Зокрема, шахраї придбали підприємства з ознаками фіктивності, яким банк видав POS-термінали для розрахунків платіжними картками.
“Зловмисники через зазначені термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів – знімали їх через картку ключ-рахунок в банкоматах. Надалі учасники злочинного угруповання проводили фіктивні операції з нібито поверненням товарів, після чого ПриватБанк проводив операцію з повернення коштів на відповідну банківську картку за свій рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні”, – йдеться в повідомленні.
У прокуратурі Києва зазначили, що на даний момент встановлено 200 тис. грн збитків.
Правоохоронці провели низку обшуків, за результатами яких вилучили 7 POS-терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карт, 2 комп’ютери, 5 ноутбуків, 3 планшети і близько 240 тис. грн готівкою. На сьогодні затримані 3 учасники угруповання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас