Держказначейство заявляє, що може втратити контроль над лотерейним ринком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство заявляє, що може втратити контроль над лотерейним ринком

Казна та Політика
403
Держказначейство вважає неефективною систему контролю, запропонованою Мінфіном у нових ліцензійних умовах.
Як наголошують у казначействі, у нових ліцензійних умовах можна буде контролювати лише державні тиражні лотереї з використанням електронних систем сплати за участь в лотереї.
При цьому, як зазначається в офіційній позиції Держказначейства, жодного аналізу та контрольних дій за самим процесом проведення лотерей казначейством не здійснюється, оскільки це не передбачено чинним законодавством.
Однак при цьому у нових ліцензійних умовах для провадження лотерейної діяльності, які розроблені Міністерством фінансів України і опубліковані на офіційному сайті відомства, контроль за проведенням лотерей покладається на Держказначейство України. Дана норма виписана у підзаконному акті попри те, що закону, який би регламентував здійснення Державним казначейством контролю за проведенням лотерей в Україні – наразі немає.
Крім того, у відповіді Держказначейства йдеться про те, що у проекті нових ліцензійних умов на казначейство планується покласти контроль не лише за традиційними тиражними лотереями, а й за іншими, в тому числі Інтернет-лотереями, миттєвими тощо. Як зазначає Держказначейство, такий контроль не буде дієвим, бо можливості казначейства наразі дозволяють по суті лише формувати статистичні дані про сплату за участь в лотереї. При цьому дані беруться з бази даних, яку формують самі ж оператори ринку.
На переконання Державного казначейства України, враховуючи вищезгадане, функцію контролю за проведенням лотерей слід закріпити за Державною фіскальною службою України.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас