Чим нова дорожня поліція відрізняється від ДАІ - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим нова дорожня поліція відрізняється від ДАІ - юрист

Казна та Політика
3316
У понеділок, 12 червня, на українські дороги виїхали перші 30 патрулів нової Дорожньої поліції. Нести службу новенькі поліцейські Hyundai будуть на трасах міжнародного і національного значення, а під стаціонарні пости для них переобладнують старі пости даішників.
Чи будуть чимось відрізнятися функції і обов’язки Дорожньої поліції і простих патрульних, розповів Автоюрист Володимир Караваєв.
Коли тільки розроблявся проект закону про Нацполіцію, в ньому заклали таке поняття, як Дорожня поліція. Але на момент прийняття документа згадка про неї зникла, і залишилася лише Патрульна поліція.
Таким чином, нові дорожні поліцейські нічим не відрізняються від своїх патрульних побратимів – вони виступають просто в ролі окремого підрозділу, говорить юрист.
«Вони так само можуть виїжджати на траси, оформляти ДТП, а також виїжджати на інші виклики, які пов’язані з безпекою дорожнього руху. Але, наприклад, на відміну від старих даішників, нова служба має право вночі зупиняти більш ніж дві машини. Як і стара Державтоінспекція, новачки можуть забирати права у випадках, коли це передбачає законодавство. Не зовсім ясно, як саме поліцейські повинні патрулювати вулиці. Теоретично, «ховатися в кущах» у них можливість все-таки залишилася. Проте, у ДАІ було все-таки більше повноважень», – розповів Караваєв.
Проблемою для патрульних також може виявитися і відсутність у Дорожньої поліції засобів фіксації правопорушень – камер і вимірників швидкості. Без них довести провину порушника буде складно. Хоча поліцейське керівництво все ж обіцяє найближчим часом забезпечити патрульних такими приладами.

Довідка Finance.UA

  • 12 червня тридцять патрулів нової дорожньої поліції будуть працювати на 10 основних магістралях країни.
  • Дорожня поліція повинна повністю замінити стару систему Державтоінспекції.
  • У листопаді 2015 року в Україні ліквідували ДАІ і МРЕВ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас