Ціни на нафту зростають, але експерти чекають нового "провалу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зростають, але експерти чекають нового "провалу"

Енергетика
584
Ціни на нафту еталонних марок у вівторок продовжують підніматися, хоча інвестори, як і раніше, скептично ставляться до очікувань, що зусилля країн ОПЕК та інших експортерів нафти допоможуть послабити надлишок палива на світовому ринку, повідомляє MarketWatch.
Так, серпневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures нааа 8:48 подорожчали 48,59 долара за барель. Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок зросли 46,31 долара за барель.
Короткостроковий позитивний вплив на настрої учасників торгів зробила новина про витік нафти в нігерійському трубопроводі.
“У найближчий тиждень ми очікуємо, що ціна на нафту досягне 53 долари за барель. І надалі ми очікуємо ціну марки Brent в районі 48 доларів за барель”, – вважає партнер ІК “Атлант-фінанс” Юрій Нетесаний.
У свою чергу, міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що результати угоди про скорочення видобутку нафти проявляться протягом найближчого часу. “Ми задоволені швидкістю, з якою ми досягли домовленостей про продовження угоди на 9 місяців. Результати цієї угоди проявляться протягом тижнів і місяців”, – сказав він.
“Ми дивимося на фундаментальні показники, на рівень запасів на складах. Минулого тижня були несподівані дані з США. Експорт з США був на дуже низькому рівні, рівень імпорту з Іраку був дуже високим, в результаті чого рівень запасів в США минулого тижня значно збільшився. Ринок завжди надмірно реагує на статистичні похибки. у цілому тренд по ринку збалансується протягом декількох наступних місяців”, – вважає він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас