АМКУ розгляне справу про зловживання ДП "НАІС" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розгляне справу про зловживання ДП "НАІС"

Фондовий ринок
298
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розгляне справу про зловживання державним підприємством “Національні інформаційні системи” (ДП “НАІС”) монопольним становищем при наданні доступу до державних реєстрів.
Як написала державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська на своїй сторінці в соцмережі Facebook, відповідне звернення про початок розгляду справи підписано в понеділок.
За її словами, причиною розгляду справи стало невиконання держпідприємством рекомендацій АМКУ щодо забезпечення єдиних умов оплати послуг з надання доступу до Держреєстру прав на нерухоме майно та Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців для всіх суб’єктів держреєстрації.
“Сьогодні в комітеті відсутня інформація, яка свідчила б про виконання рекомендацій ДП. При цьому в комітет продовжують надходити заяви від приватних нотаріусів та Нотаріальної палати України, що стосуються необґрунтованого, на думку заявників, стягнення ДП “НАІС” з приватних нотаріусів плати за підключення до Держреєстру в сумі 1,5 тис. грн і щомісячної плати за технічну підтримку роботи з системою – 1,35 тис. грн”, – зазначає А.Загребельська.
Як повідомлялося, 4 жовтня 2016 року АМКУ за результатами проведеного дослідження рекомендував ДП “НАІС” забезпечити єдині умови оплати послуг для користувачів держреєстрів, власником яких є Міністерство юстиції.
За даними АМКУ, відповідно до наказу Мін’юсту, тариф за послугу підключення до держреєстру для органів місцевого самоврядування або державної влади, нотаріусів, а також для акредитованих суб’єктів становить 1,5 тис. грн; за інформаційно-консультативні послуги з навчання роботі з держреєстром – 51 грн; за послуги технічного обслуговування автоматизованого робочого місця – 180 грн/год.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас