Госпсуд Києва відмовив списати дивіденди "дочки" Газпрому в рахунок штрафу АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд Києва відмовив списати дивіденди "дочки" Газпрому в рахунок штрафу АМКУ

Казна та Політика
207
Господарський суд Києва відмовив Державній виконавчій службі в списанні 84 мільйонів гривень дивідендів з “Газтранзиту” – української дочірньої компанії російського газового монополіста – в рамках виконавчого провадження щодо стягнення з “Газпрому” штрафу в розмірі близько 172 мільярдів гривень, виставленого Антимонопольним комітетом України.
Про це йдеться в матеріалах суду, опублікованих на сайті інстанції.
Згідно з повідомленням, в кінці квітня 2017 року рішенням загальних зборів акціонерів компанії “Газтранзит” був затверджений порядок розподілу прибутку за 2016 рік, а саме: направити на виплату дивідендів понад 209 мільйонів гривень, що становить 90% від чистого прибутку компанії за 2016 рік.
За даними державної виконавчої служби, позаяк “Газпром” володіє 40,2% простих іменних акцій компанії “Газтранзит”, він отримає 84 мільйони гривень. У свою чергу суд взяв до уваги закон “Про акціонерні товариства”, яким встановлено, що виплата дивідендів по простих акціях здійснюється з чистого прибутку на підставі рішення акціонерів в термін, що не перевищує шість місяців з дня прийняття рішення (жовтень 2017 року).
Суд дійшов висновку, що заява виконавчої служби задоволенню не підлягає, оскільки станом на 31 травня 2017 перелік акціонерів “Газтранзиту”, які мають право на отримання дивідендів за 2016 рік, не визначено.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас