"Нафтогаз" згортає інвестиції в ГТС через ризик припинення транзиту російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" згортає інвестиції в ГТС через ризик припинення транзиту російського газу

Фондовий ринок
549
НАК “Нафтогаз України” коригує проект фінансового плану в частині інвестицій в ГТС через ризик припинення транзиту російського газу.
Про це йдеться в “Протоколі наради у голови правління НАК з питань проекту фінансового плану “Укртрансгазу” на 2017 рік”.
ПАТ “Укртрансгаз” доручається відкоригувати розглянутий на нараді проект фінансового плану на 2017 рік, з урахуванням вимоги планування фінансування капінвестицій в 2017 р. відповідно до негативного сценарію, що передбачає припинення транзиту природного газу через територію України з 2019 р. в сумі 6,8 млрд грн., – йдеться в документі.
У відповідь на цей лист віце-президент “Укртрансгазу” Валерій Ноздрин повідомив, що пропонований НАКом проект фінансового плану “не забезпечує надійність функціонування газотранспортної системи”.
“Незалежно від того, який сценарій транзиту газу буде реалізований, всі газопроводи залишаться в експлуатації і перебуватимуть під тиском газу. Таким чином, відмова від реалізації окремих проектів реконструкції лінійної частини ГТС не дозволить забезпечити надійний технічний стан і безаварійну роботу систем магістральних газопроводів”, – йдеться в листі.
У ньому ж Ноздрин від імені компанії “наполягає на розгляді та затвердженні” на зборах акціонерів “Укртрансгазу” проекту фінансового плану на 2017 р., узгодженого протоколом засідання правління компанії від 2 березня 2017 р. №192.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас