Розслідування справи стосовно "Стахановця" і Mirobase: СБУ повідомила підозру власникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розслідування справи стосовно "Стахановця" і Mirobase: СБУ повідомила підозру власникам

Кримінал
430
Головне слідче управління Служби безпеки України повідомило про підозру у вчиненні злочину засновнику і комерційному директору компанії-розробника комп’ютерних програм “Стахановець” і “Mirobase”.
“Правоохоронці в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України розслідують факти можливої передачі російським спецслужбам інформації державних установ і особистих даних українців громадянами України Михайлом Яхимовичем і Володимиром Вязмітіним”, – повідомляє прес-центр СБУ.
В даний час проводиться експертиза вилученого в ході слідчих дій комп’ютерного та серверного обладнання, на якому встановлено ПЗ “Стахановець” і “Mirobase”.
Обидва бізнесмени оголошені в розшук, оскільки перебувають на території РФ під “опікою” кураторів з російських спецслужб, вказали в СБУ.

Довідка Finance.UA:

  • 26 квітня 2017 року представники СБУ провели обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital.
  • Керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук сказав, що обшуки пов’язані з тим, що ВО “Стахановець”, яке використовувала інвесткомпанія, дозволяло контролювати всю інформацію, яка використовувалася на комп’ютерах і могла передавати її Російській Федерації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас