Які українські банки будуть цікаві потенційним покупцям - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які українські банки будуть цікаві потенційним покупцям - думка експерта

Фондовий ринок
1439
Серед українських малих банків цікавими для злиттів, поглинань або купівель можуть бути ті структури, які спеціалізуються на роботі в певній вузькій ніші ринку.
Таку думку висловив керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.
«Це може бути обслуговування якогось підприємства. Навіть одного, але дуже цікавого. Наприклад, що працює на експорт, що має хороші зарплатні проекти, що має відмінні застави. Або у банку може бути сучасний технологічний продукт, який цікаво підключити більш великому гравцю. Банк може мати сильні позиції в скорингу, наприклад, автомобільних або дрібних кредитів, що дозволяє добре заробляти», – зазначив фінансист.
Нішева спеціалізація банку, на думку експерта, буде головним критерієм для зацікавленості з боку потенційних покупців – більших українських структур.
Звісно, будуть дивитися і на фінансовий стан. Але як показує практика, саме в групі малих банків найменше проблем в частині кредитних портфелів і проблемних застав.
«Інші критерії, як наприклад, наявність мережі відділень, кількість цих відділень, сьогодні відійшли на задній план. Це зараз не важливо. Банки, навпаки, мережі скорочують», – зазначив Найман.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас