Кредитний посередник має належати до резидентів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитний посередник має належати до резидентів - НБУ

Кредит&Депозит
251
Національний банк встановив вимоги до кредитних посередників банків та їх діяльності у сфері споживчого кредитування, якими, зокрема, передбачено, що кредитний посередник має належати до резидентів.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«Відповідно до встановлених НБУ вимог, кредитний посередник повинен: належати до резидентів та мати повну цивільну дієздатність, мати достатній рівень знань у сфері споживчого кредитування, мати бездоганну ділову репутацію, відповідати встановленим вимогам протягом усього періоду своєї діяльності. Таку відповідність постійно контролюватиме банк, з яким кредитний посередник уклав договір», – йдеться в повідомленні.
Якщо кредитний посередник відповідає усім вимогам, то він має право розпочати свою діяльність після укладення з банком посередницького договору та оприлюднення банком даної інформації на власному сайті.
У разі невідповідності кредитного посередника встановленим НБУ вимогам банк повинен: достроково розірвати з ним посередницький договір, звернутися до НБУ для виключення інформації про кредитного посередника з переліку, припинити видачу споживчих кредитів із залученням такого кредитного посередника.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас