Швеція виділила 5 млн євро на затвердження гендерної рівності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція виділила 5 млн євро на затвердження гендерної рівності в Україні

Казна та Політика
254
Виконавчий директор структури “ООН Жінки”, заступник генсека ООН Фумзіле Мламбо-Нгкука і посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом (Martin Hagström) підписали угоду про фінансування проекту “Гендерна рівність в національних реформах і встановленні миру і безпеки в Україні”.
“Проект передбачає бюджет в п’ять мільйонів євро і розрахований на чотири роки”, – повідомила прес-служба віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.
Фінансування буде спрямовано на забезпечення комплексного національного механізму впровадження гендерної рівності в галузевих реформах через підтримку роботи новоствореного офісу Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, а також допомогу в реалізації Національного плану дій “Жінки, мир, безпека”.
І.Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що пріоритетними завданнями цього проекту визначені: моніторинг поточного стану гендерних питань в Україні та динаміки суспільних змін, реалізація пілотного проекту з впровадження посади радників в силових відомствах, підвищення інституційної спроможності та поліпшення координації роботи всіх структур, які повинні забезпечувати гендерну рівність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас