Ілон Маск хоче відключити зарядні станції Supercharger від електричних мереж і перевести їх на сонячні панелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск хоче відключити зарядні станції Supercharger від електричних мереж і перевести їх на сонячні панелі

Технології&Авто
833
Ілон Маск заявив, що Tesla планує відключити «майже всі» зарядні станції Supercharger від централізованих мереж електричного живлення і перейти на екологічно чисту схему, засновану на зв’язці сонячних панелей і акумуляторів.
Вперше бажання оснащувати фірмові електрозаправки сонячними панелями було озвучено ще в 2012 році, в момент анонсу планів з розвитку мережі швидкісних зарядок Supercharger. Однак відтоді сонячними батареями були оснащені тільки трохи більше 800 станцій. Раніше Ілон Маск обіцяв, що Tesla почне встановлювати більше подібних станцій в третій версії Supercharger.
Зазначимо, що оснащення зарядних станцій сонячними панелями і акумулюючими батареями можна тільки вітати, однак ідея повністю відключити їх від мереж електроживлення виглядає дещо самовпевнено. Подібна схема має сенс в сонячних регіонах і на станціях з невеликим потоком електромобілів, де заряду буде вистачати для всіх потенційних клієнтів. Там же, де сонця менше, а бажаючих зарядитися більше, резервне підживлення від мережевих джерел буде не зайвим.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас