У Раді назвали перевірку декларації Кличка звичайною юридичною формальністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді назвали перевірку декларації Кличка звичайною юридичною формальністю

Казна та Політика
100
Внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань спричиняє жодних негативних наслідків.
Про це у себе на сторінці в Facebook написав заступник голови комітету Верховної ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алексєєв, коментуючи ситуацію навколо повідомлень про відкриття детективами НАБУ провадження проти мера столиці Віталія Кличка за “декларування недостовірної інформації”.
“Як юрист зазначу, що “сенсація”, яка тиражується, – не більше ніж інформаційні маніпуляції. Навіть студент юридичного факультету скаже, що внесення відомостей до ЄРДРспричиняє жодних негативних наслідків, оскільки відповідно до положень статті 214 КПК України слідчий або прокурор зобов’язані внести до ЄРДР повідомлення про злочин і почати розслідування, незалежно від змісту поданої заяви”, – пояснив він.
Водночас Алексєєв зазначив, що в ситуації з декларуванням доходів державними службовцями та чиновниками НАБУ переадресовує всі заяви з питань недостовірної інформації на адресу іншого органу – Національного агентства з питань запобігання корупції, яке згідно з положеннями чинного законодавства і має займатися перевіркою цієї інформації.
“Користуючись недосконалими положеннями закону, громадські організації та інші активісти просто змушують НАБУ через суд вносити дані в ЄРДР за їхніми заявами, не даючи при цьому оцінки їх змісту, і займатися не тим, щоб ловити реальних злочинців і корупціонерів, а проводити перевірку декларацій, чим насправді мають займатися інші компетентні органи”, – написав юрист.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас