"Північний потік-2" визнав бажання Єврокомісії брати участь у переговорах з РФ дискримінацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік-2" визнав бажання Єврокомісії брати участь у переговорах з РФ дискримінацією

Енергетика
455
Проектна компанія Nord Stream 2 AG бачить за ініціативою Єврокомісії про проведення переговорів з російською стороною про створення спеціального правового режиму функціонування проекту далекосяжні наслідки, що виходять за рамки проекту.
У заяві у відповідь Nord Stream 2 на п’ятничний прес-реліз ЄК говориться: “Немає необхідності в міжнародній угоді між ЄС і Російською Федерацією про “Північний потік 2”. Вже існує всеосяжна правова база, що регулює Nord Stream 2 і інші трубопроводи, які приходять. Немає ніякого правового вакууму на противагу політично мотивованим твердженням ЕК”.
“Особливий режим тільки для Nord Stream 2 буде дискримінувати приватні комерційні інвестиції, грунтуючись на політичних настроях. Неприпустимо, щоб серед інших порівнянних проектів трубопроводів Європейська комісія, будучи зберігачем Договору ЄС, виділила “Північний потік 2” для особливого політичного підходу. Це порушує принцип рівного підходу, який є складовим елементом установчого договору ЄС”, – продовжує компанія.
“Наслідки підходу Комісії виходять далеко за рамки “Північного потоку 2”. Це провокує юридичну невизначеність там, де її немає, і підриває ринковий підхід. Такий вид політичного вибіркового підходу стає небезпечним прецедентом для будь-яких інвестицій у комерційну інфраструктуру в ЄС”, – продовжує Nord Stream 2.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас