Українцям із Криму можуть порахувати стаж, зароблений на окупованій території - Рева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям із Криму можуть порахувати стаж, зароблений на окупованій території - Рева

Казна та Політика
252
Міністр соцполітики Андрій Рева не виключає, що у разі переїзду громадянина з Криму на підконтрольну Україні територію отриманий ним трудовий стаж на окупованій території враховуватиметься при нарахуванні пенсії.
Про це він заявив під час зустрічі з регіональними ЗМІ на тему “Урядова пенсійна реформа: відновлення соціальної справедливості”.
“У нас є закон про окуповані території. Крим у нас вважається окупованою територією. За законом, відповідальність за соціальний захист людей, у тому числі громадян України, які знаходяться на окупованій території, несе держава-окупант. Водночас, якщо людина переїжджає на територію, підконтрольну Україні, вона має право на пенсійне забезпечення за законами України. Як бути з тим стажем, який вона отримала в Криму? Діє угода СНД, і по цій угоді ми можемо врахувати той стаж, який вона там мала”, – зазначив урядовець.
Він пояснив, що для підтвердження стажу, отриманого на окупованій території, Україна повинна буде звернутися до держави-окупанта. При цьому Рева нагадав, що дипломатичні відносини з Росією Україна не розривала.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас