У США створять "розумне" шосе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створять "розумне" шосе

Технології&Авто
520
Розробники з Університету штату Огайо отримали грант на створення “розумного” шосе і проведення його випробувань.
Мова йде про ділянку траси Route 33 довжиною 56 кілометрів. Тут розробники повинні будуть встановити елементи системи обміну даними з автомобілями стандарту v2i (vehicle-to-infrastructure, “автомобіль-інфраструктура”).
Стандарт v2i передбачає передачу автомобілю різних інформаційних повідомлень від дорожньої інфраструктури — датчиків в асфальті, дорожніх знаків, світлофорів. Вважається, що використання систем v2i дозволить точніше керувати автомобільним рухом і істотно скоротити кількість заторів.
Зокрема, завдяки отриманій інформації в системі v2i автомобіль зможе попередити водія про затор за маршрутом руху, прорахувати об’їзд, а також спрогнозувати час простою на світлофорі. Стандарт v2i поки ще тільки опрацьовується, і з заводу системи, що відповідають за прийом повідомлень v2i, на автомобілі поки що не ставляться.
“Розумною” передбачається зробити ділянку Route 33, що проходить повз селища Мерісвілл. Це передмістя Колумбуса, столиці штату Огайо. В рамках проекту 56-кілометрова ділянка шосе отримає волоконно-оптичну лінію зв’язку, яка дозволить передавачам швидко обмінюватися даними один з одним.
Передавачі ближнього радіусу дії, які будуть відправляти дані автомобілям і приймати інформацію від них, будуть розміщені протягом всієї тестової ділянки через кожні 600 метрів. Які саме дані будуть проходити через систему v2i на ділянці шосе Route 33, не уточнюється. Завершити роботи зі створення тестової ділянки планується до кінця 2018 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас