У МОЗ повідомили, хто після медреформи заплатить за пологи і лікування дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ повідомили, хто після медреформи заплатить за пологи і лікування дітей

Особисті фінанси
1797
Медична допомога дітям, материнство і пологи будуть покриватися за рахунок державного бюджету, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.
“Пологи, материнство і дитинство будуть покриватися державою і входити в гарантований пакет”, – сказав він, коментуючи включення в державний гарантований пакет медичних послуг медичної допомоги дітям і допомоги породіллям.
Коментуючи включення до гарантованого держпакету паліативної допомоги, П. Ковтонюк підкреслив, що держава буде гарантувати “медичну частину” такої допомоги.
“Соціальною допомогою та доглядом займається Мінсоцполітики, але медична частина (паліативної допомоги – ред.) буде покриватися повністю”, – сказав він.
“Зараз в Україні починають з’являтися хоспіси, в лікарнях відкриваються паліативні відділення. Якщо ми трохи підштовхнемо розвиток цієї системи, то з’являться відповідні медичні установи”, – вважає заступник міністра.

Довідка Finance.UA

  • ВР 8 червня прийняла за основу законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, але відмовилася прийняти за основу законопроект №6329 про внесення змін до Бюджетного кодексу в частині фінансування сфери охорони здоров’я.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас