Українці масово йдуть на віддалену роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово йдуть на віддалену роботу

Особисті фінанси
3594
За даними Freelancehunt.com, минулого року кількість зареєстрованих фахівців, які шукають віддалену роботу, зросла майже в 3 рази.
На початок 2017 армія фрілансерів на цьому майданчику налічувала майже 200 тис. І тенденція зростання зберігається. Такий же тренд характерний і для Європи. Там з 2000 по 2010 роки число фрілансерів зросло на 82%.
У багатьох випадках українці, у яких вже є робота, готові розглядати фріланс як можливість додаткового заробітку. Таких, за даними експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна (hh.ua), 52%.
Найбільш популярна віддалена робота, звісно ж, серед ІТ-спеціалістів. Наприклад, на сайті Work.ua в цьому розділі 1124 такі вакансії. В цілому, на майданчику зараз майже 4,5 тис. вакансій для тих, хто хотів би працювати віддалено. Це більше 5% від усієї кількості активних вакансій на сайті.
Основна маса компаній, що залучають віддалених співробітників, розташовані в Києві, Дніпрі, Львові та інших великих містах.
Так, в лідери попиту на віддалену роботу також потрапили менеджери з продажу, маркетологи, журналісти, піарники, рекламісти, вчителі, оператори call-центрів, диспетчери, копірайтери, ріелтори. Можливість попрацювати з дому є також і у дизайнерів, бухгалтерів, кадровиків і навіть у тестувальників комп’ютерних ігор.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас