Вплив електромобілів на глобальний ринок бензину стрімко зростає - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вплив електромобілів на глобальний ринок бензину стрімко зростає - аналітики

Енергетика
2042
Вплив електромобілів на глобальний ринок бензину і дизельного палива поки незначний. Але воно дуже швидко зростає. Про це свідчать цифри, наведені в доповіді видання Bloomberg, який присвячений впливу електромобілів на ринок нафти.
За інформацією аналітиків, з 2011 року кількість нафти, яку щодня робить незатребуваною електротранспорт, збільшилася у вражаючі 95 разів. Якщо в 2011 році через електромобілі продавалося всього лише на 300 барелів нафти в день менше, ніж могло б, якби це були автомобілі з ДВЗ, то до кінця 2017 року електромобілі будуть робити непотрібними понад 28 000 барелів нафти щодня.
“Це як і раніше крапля в морі – всього 0,03% денного загальносвітового споживання нафти. Однак, за останні 6 років ця “крапля” помітно підросла і невпинно продовжує збільшуватися”, – відзначають експерти.
За їхніми прогнозами, з часом попит на нафту через електротранспорт гарантовано впаде ще сильніше.
Аналітики Bloomberg вважають, що продаж електромобілів до кінця 2017 року збільшиться щонайменше на 39%, а частка витісненого палива виросте на 60%.
Нагадаємо, найбільше електрокарів їздять по дорогах Києва, Одеської та Харківської областей. Сьогодні в Україні налічується близько 400 пристроїв для зарядки електрокарів.
Додамо, що за словами генерального директора мережі АЗК WOG Сергія Корецького, традиційні заправки повинні бути готовими до стрімкого розвитку ринку електромобілів в країні. Тому в планах компанії до кінця 2017 року збільшити кількість власних зарядок для електромобілів до 300.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас