Біженці трудяться вже в кожній п'ятій компанії Німеччини - Ifo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біженці трудяться вже в кожній п'ятій компанії Німеччини - Ifo

Світ
497
Число німецьких компаній, які в тій чи іншій формі взяли на роботу біженців, потроїлося за останній рік, свідчать результати опитування Мюнхенського інституту економічних досліджень Ifo, проведеного навесні.
Якщо в четвертому кварталі 2015 року лише 7% респондентів говорили про те, що за останні 24 місяці надали робочі місця претендентам або отримувачам притулку, то в першому кварталі 2017 року частка таких компаній склала 22%.
Таким чином, в даний час вже в кожній п’ятій німецькій фірмі працюють біженці, резюмує Deutsche Welle.
Водночас більше половини підприємств (58%) поки не мають досвіду прийому на роботу біженців. Ще 19% відповіли, що в принципі не бачать можливості для працевлаштування претендентів притулку, вказавши на особливі вимоги до знання німецької мови і до кваліфікації працівників.
Репрезентативне опитування проводилося серед директорів з персоналу понад 1 тис. великих, середніх і малих підприємств з усіх основних галузей економіки ФРН, за винятком будівельної.
Якщо подивитися окремо по галузях, то найменші шанси у біженців – в сфері послуг. Тут 26% компаній заявили, що не уявляють собі прийом на роботу отримувачів притулку. У торгівлі так відповіли 16%, а в обробній промисловості – 14%.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас