Найважливіші цифри і цитати четверга, 8 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 8 червня

514
Найважливіші цифри і цитати четверга, 8 червня:
  • Надмірна ліквідність банківської системи становить $4 мільярдиНБУ
  • Виручка Alibaba в поточному фінроці може досягти рекордних 45-49%
  • Японія вкладе $40 мільйонів у модернізацію Трипільської ТЕС — Порошенко
  • Друзі екс-керівника розробника е-декларування внесли за Новикова заставу 1 млн
В НБУ повідомили, скільки готівки перебуває поза банківською системою
“Поза банківською системою сьогодні перебуває готівка на суму близько 300 млрд грн … Частина цієї готівки забезпечує тіньову економіку”, – повідомив виконуючий обов’язки голови Національного банку України Яків Смолій.
ЄС хоче скасувати роумінг для України
“Якщо ви подорожуєте по країнах ініціативи Східного партнерства, або з цих країн в Європі, тоді податок роумінгу дуже дорогий. Податок роумінгу скасовано в Європі, і зараз ми хочемо зробити те ж саме з шістьма країнами-партнерами”, — зазначив голова відділу сервісу зовнішніх дій Європи в ЄС Борис Ярошевич.
У МЕРТ пояснили, чому Україна досі торгує з Росією
“Природними торговими партнерами для будь-якої держави є її сусіди, тому те, що український бізнес торгує з Росією – це в принципі в економічній теорії правильна річ. Те саме ми бачимо – Канада і США, США і Мексика і всі дії, які стосуються руйнування цих природних зв’язків, а у нас, окрім того, що ми країни-сусіди, додамо, що ми були фактично підприємствами-учасниками одного ланцюжка доданої вартості, наприклад, запчастини в Україні вироблялися, а поставлялися в Росію і навпаки”, – розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська.
У 2016-2017 роках Україна використала нуль кубів російського газу, – Порошенко
“У 2016-2017 роках ми використали нуль кубів російського газу. Весь наш газ ми купуємо в Європі і не даємо більше шантажувати Україну”, – заявив Порошенко.
В уряді розповіли, скільки коштуватиме будівництво сховища ядерного палива
“Україна зробила істотний крок уперед зі створення першої за часів незалежності власної ядерної установки, експлуатація якої дозволить змінити існуючу схему поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій і позбутися залежності від послуг російських підприємств з тимчасового зберігання, тим самим зміцнити енергетичну безпеку України”, – прокоментувало Міненерговугілля.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас