У МЕРТ пояснили, чому Україна досі торгує з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ пояснили, чому Україна досі торгує з Росією

Казна та Політика
2181
Природними торговими партнерами для будь-якої країни є її сусіди, тому той факт, що український бізнес торгує з Росією, в економічній теорії є правильним.
Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська.
“Природними торговими партнерами для будь-якої держави є її сусіди, тому те, що український бізнес торгує з Росією – це в принципі в економічній теорії правильна річ. Те саме ми бачимо Канада і США, США і Мексика і всі дії, які стосуються руйнування цих природних зв’язків, а у нас, окрім того, що ми країни-сусіди, додамо, що ми були фактично підприємствами-учасниками одного ланцюжка доданої вартості, наприклад, запчастини в Україні вироблялися, а поставлялися в Росію і навпаки”, – розповіла вона.
Разом з тим вона додала, що зараз “українські компанії вже зрозуміли для себе, навіть ті, які експортують і далі в Російську Федерацію, що їм потрібно шукати інші ринки, передбачувані”.
“Всі прекрасно розуміють, якщо сьогодні ти експортуєш, завтра буде урядове рішення, будь-яка заборона може бути введена через ніч, і всі твої вкладення, чим ти займався, пропадуть. Тому майже всі ці компанії шукають своїх постачальників в третіх країнах”, – повідомила вона.

Довідка Finance.UA

  • 18 травня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про поновлення антидемпінгового мита щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив з Російської Федерації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас