Україна посідає 4 місце у Європі з виробництва грибів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посідає 4 місце у Європі з виробництва грибів - експерт

Аграрний ринок
731
Україна посідає 4-те місце з виробництва грибів у Європі – після Франції, Італії та Іспанії. Водночас, Україна має набагато дешевшу сировинну базу для вирощування грибів, а отже, й потенціал для розширення виробництва.
Про це заявила старший викладач кафедри технологій переробки та зберігання продукції сільського господарства Таврійського державного агротехнологічного університету Ірина Бандура на конференції «Сучасне грибівництво 2017», організатором якої виступив Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
“Україна знаходиться на 4-му місці з виробництва грибів у Європі. Перед нами тільки Франція, Італія й Іспанія. Кожен українець вживає в середньому 1,8 кг грибів на рік”, – підкреслила експерт.
При цьому вона наголосила, що Україна має хороші перспективи виробництва органічних грибів.
“Україна порівняно з іншими країнами має шикарну сировинну базу для вирощування грибів. Солома та лузга продаються за досить низькою ціною, всі виробники посівного матеріалу в Україні мають досвід, щоб забезпечити хорошу якість міцелію. Такі переваги дають змогу розширювати асортимент”, – зазначила Бандура.
За її словами, в Україні існують глибокі наукові розробки у цій галузі та велика колекція штамів. З них більше 200 штамів є виробничими.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас