На скільки українцям можуть відключити воду і що робити - поради юриста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На скільки українцям можуть відключити воду і що робити - поради юриста

Світ
1380
Відповідно до закону, термін відключення гарячої та холодної води узгоджується з органами місцевої влади. При цьому про таке відключення постачальник повинен попередити як мінімум за 10 днів. Крім того, постачальник повинен вказати причину відключення води і термін. Юрист Ярослава Борка розповіла, коли і наскільки українцям можуть відключити воду.
“Виконавець зобов’язаний повідомити мешканців багатоквартирного будинку за допомогою засобів масової інформації або іншим способом про планову перерву в наданні комунальних послуг не пізніше ніж за 10 робочих днів (крім перерви на ліквідацію наслідків аварії)”, – розповідає юрист
Терміни проведення ремонтних робіт регламентуються постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 №151: ремонтні роботи можна проводити не довше 6 годин на добу як для гарячої, так і для холодної води. Для опалення встановлені терміни: один раз на місяць протягом 12 годин.
“Якщо виконавець відключить воду без передбаченого Законом попередження, або ж продовжить термін перерви в постачанні гарячою водою, споживач має право викликати виконавця комунальних послуг (його представника) для перевірки кількості і якості послуг, що надаються. За результатами перевірки якості надання комунальних складається акт-претензія, який підписується споживачем та виконавцем комунальної послуги. Виконавець комунальної послуги зобов’язаний прибути на виклик споживача у терміни, визначені в договорі про надання послуги”, – розповідає юрист.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас